Un fel de negresă, cu cremă de mascarpone și glazură de ciocolată – Un deliciu!

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 150 g mascarpone
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g zahăr pudră
  • 350 g mascarpone
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru blat, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, pudra de cacao și amestecăm bine.

2. Adăugăm 150 de grame de mascarpone, 3 ouă, vanilia și făina. Amestecăm bine și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

3. Pentru cremă, batem frișca și adăugăm crema mascarpone. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm zahărul pudră și gelatina hidratată.

4. Tapetăm blatul cu crema pregătită anterior.

La final, decorăm cu glazură de ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...